Program! Check the free webinars or register for Courses You can always look back via recorded webinars

Scroll

Misverstanden over data voorkomen met een bedrijfsglossarium

nu beschikbaar in Qlik Cloud

Bedrijven die hun gegevenslandschap willen verbeteren en beter willen beheren, doen er goed aan om een bedrijfsglossarium te hebben. Een bedrijfsglossarium is een uitgebreide lijst van termen die worden gebruikt in de bedrijfsvoering en die een gestandaardiseerde definitie hebben. Dit zorgt ervoor dat iedereen binnen de organisatie dezelfde taal spreekt en dat er geen misverstanden ontstaan over de betekenis van bepaalde termen.

Grote hoeveelheden data

Een bedrijfsglossarium is vooral handig voor organisaties die met grote hoeveelheden data werken. Door de complexiteit van data en de verschillende manieren waarop deze kan worden geïnterpreteerd, is het vaak moeilijk om een gemeenschappelijk begrip van gegevens te krijgen. Een bedrijfsglossarium kan hierbij helpen door het creëren van één centrale bron van waarheid.

Tekst gaat onder video door.

Voorkom verkeerde interpertatie

Het hebben van een bedrijfsglossarium kan ook helpen bij het verbeteren van de samenwerking binnen teams en afdelingen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat dezelfde termen door verschillende afdelingen anders worden geïnterpreteerd, wat kan leiden tot communicatieproblemen en inefficiëntie. Door een gemeenschappelijk begrip van termen te creëren, kunnen teams beter samenwerken en informatie delen.

Werk regelmatig bij

Er zijn verschillende manieren om een bedrijfsglossarium te creëren en te onderhouden. Sommige organisaties gebruiken speciale software voor het beheren van hun bedrijfsglossarium, terwijl anderen werken met een spreadsheet of een wiki. Het belangrijkste is dat het bedrijfsglossarium regelmatig wordt bijgewerkt en onderhouden om ervoor te zorgen dat het actueel blijft en de juiste informatie bevat.

Contact

Meer weten?

Wil je meer weten over het gebruik van een bedrijfsglossarium, Qlik, of de alle Cloud oplossing van Victa? Neem contact met ons op. We helpen graag.

Naam

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico