Program! Check the free webinars or register for Courses You can always look back via recorded webinars

Scroll

Qlik Talend

De toekomst van Data Integratie & kwaliteit

Bij Victa zijn we continu op zoek naar nieuwe tooling die onze klanten kan helpen bij hun data integratie vraagstukken. Laten we eens wat dieper ingaan op Qlik Talend Data Integration & Quality oplossingen, waarbij we benadrukken hoe deze complementaire functies de toekomst van gegevensintegratie vormgeven.

Talend

Talend is een modulair, self-service, end-to-end beheerplatform dat gegevens verbindt van elke bron naar elke bestemming. Sinds de overname door Qlik in 2023 zorgt Talend ervoor dat jouw gegevens toegankelijk en gezond zijn, zodat ze besluitvorming binnen jouw organisatie kunnen informeren. Het maakt gebruik van machine learning om gegevens te categoriseren, te profileren en patronen te identificeren.

Wat voegt Talend toe aan het Qlik-platform?

1. Naadloze connectiviteit met SaaS-connectoren

Qlik's SaaS-connectoren, gecombineerd met de expertise van Talend, zorgen voor moeiteloze integratie met een breder scala aan applicaties en vergroten zo de toegankelijkheid van gegevens.

2. Real-time inzichten met gegevensstreaming

In een tijdperk waarin data-gedreven inzichten strategische besluitvorming stimuleren, is de mogelijkheid om real-time gegevens te raadplegen cruciaal. Qlik's gegevensstreaming, versterkt door de mogelijkheden van Talend, stelt organisaties in staat om real-time gegevens te gebruiken voor wendbare besluitvorming.

3. Samenwerkende ETL voor efficiëntie en innovatie

Efficiënte Extract, Transform, Load (ETL) processen vormen de basis van succesvolle gegevensintegratie-initiatieven. Qlik's ETL-functionaliteiten, gecombineerd met de samenwerkingsmogelijkheden van Talend, stroomlijnen workflows en stimuleren teamwork.

4. Gebruikers in staat stellen met gegevensvoorbereiding

Het bieden van self-service gegevensvoorbereidingstools aan zakelijke gebruikers is essentieel voor toegang tot en analyse van gegevens. Samen met de geavanceerde functionaliteiten van Talend stelt Qlik gebruikers in staat om waardevolle inzichten onafhankelijk te verkrijgen.

5. Betrouwbaarheid en governance van gegevens waarborgen

Het handhaven van normen voor gegevenskwaliteit en -governance is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen in data-gedreven besluitvorming. Talend kan een Talend Trust Score leveren om u een volledig beeld te geven van de gezondheid van uw gegevens en u volledig vertrouwen te geven. Gedetailleerde controle van gegevensdeling, labels voor gevoeligheid van gegevens, tracking, afstamming, gegevensmaskering en meer.

6. Interoperabiliteit ontgrendelen met API-creatie

Gegevens synchroniseren en delen met consumenten binnen de organisatie naadloos op grote schaal. Doorlopend synchroniseren tussen applicaties via op gebeurtenissen gebaseerde architecturen API-services om veilige en gebruiksvriendelijke API's te ontwerpen.

7. Het stroomlijnen van workflows met orchestratie

Efficiënte orchestratie is essentieel voor het stroomlijnen van complexe gegevensintegratieworkflows en het waarborgen van naadloze gegevensverplaatsing tussen systemen. De orchestration-functies van Qlik, in combinatie met de mogelijkheden van Talend, automatiseren en optimaliseren gegevensintegratieworkflows.

8. Het vereenvoudigen van complexe gegevenstransformaties

Talend biedt een breed scala aan voorgebouwde componenten voor complexe gegevenstransformatie, waardoor gebruikers gemakkelijk geavanceerde workflows kunnen creëren. De naadloze integratie met het Qlik-platform verbetert gegevensbeheer- en analyseprocessen, waardoor organisaties efficiënte en betrouwbare oplossingen hebben.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico