Program! Check the free webinars or register for Courses You can always look back via recorded webinars

Scroll

Qlik updates

Alle belangrijke updates van 2023

Het einde van 2023 is in zicht. Een goed moment om terug te kijken naar de meest opvallende nieuwe functies die het afgelopen jaar zijn toegevoegd aan de Qlik Data Analytics-producten.

Februari 2023 | Qlik Sense

Meer opties voor styling en animaties voor verschillende visualisaties, waaronder staaf- en lijngrafieken. Het is nu ook mogelijk om het bladrooster aan te passen aan de gewenste grootte voor meer flexibiliteit en achtergrondafbeeldingen toe te voegen.

Mei 2023 | Qlik Sense

Ook individuele visualisaties kunnen nu worden voorzien van achtergrondafbeeldingen. Filtervakken hebben extra lay-outopties gekregen, zoals het weergeven als een 'grid', waardoor ze als knoppenbalk kunnen worden gebruikt. Een nieuw object is de platte tabel (straight table) in de aangepaste objecten, die kan worden gebruikt als aangepast rapport. Gebruikers kunnen zo gemakkelijk hun eigen metingen en dimensies samenstellen en sorteren.

Augustus 2023 | Qlik Sense

In staafdiagrammen is het nu mogelijk om meetwaarden weer te geven op basis van een voorwaarde. Waar dit voorheen alleen mogelijk was in tabelvisualisaties, is de staafgrafiek nu veel flexibeler geworden. Daarnaast kunnen nu ook de werkbalk en titelbalk op bladen worden verborgen.

November 2023 | Qlik Sense

De nieuwste release bevat twee nieuwe visualisaties. Een nieuw tekstobject (in de Dashboard-bundel) met meer stylingopties en de mogelijkheid om tabellen in te voegen; en een lijnobject waarmee elementen op het blad visueel van elkaar kunnen worden gescheiden. In lijngrafieken is het nu ook mogelijk om meetwaarden voorwaardelijk weer te geven.

Qlik Cloud Analytics

Naast bovengenoemde updates voor Qlik Sense bevat Qlik Cloud nog een aantal extra (nieuwe) functionaliteiten. Ten eerste, scripts als zelfstandig object in de HUB, waarmee tabellen bijvoorbeeld in QVD-indeling kunnen worden opgeslagen. De editor bevat nu een functie voor gegevensvoorvertoning, wat meer inzicht biedt in de transformaties. Collecties kunnen nu worden gepubliceerd en gedeeld, zodat gebruikers gemakkelijker hun eigen HUB kunnen samenstellen. Collecties kunnen bestaan uit apps, visualisaties, scripts, etc. Dit maakt het eenvoudig om gegevens overzichtelijk aan te bieden.

Contact us

Contact

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico