Program! Check the free webinars or register for Courses You can always look back via recorded webinars

Scroll

Ontdek wat Gartner over Qlik zegt

Lees hier het volledige rapport

Qlik

Qlik is een leider in dit Magic Quadrant. Qlik Cloud Analytics wordt aangeboden als een SaaS-platform en omvat Qlik Sense, Qlik AutoML en Qlik Application Automation. Hoewel Qlik nog steeds algemeen wordt erkend om zijn analysemogelijkheden, maken de recente overname van Talend en de eerdere overname van Attunity het ook tot een formidabele leverancier van dataintegratie.

Qlik heeft aanzienlijk geïnvesteerd in AI en lanceerde in september 2023 Qlik Staige. Staige combineert een datafundament, automatisering en AI-gebaseerde beschrijvende, voorspellende en voorschrijvende analyses om de levering van besluitgerichte oplossingen te versnellen. In november 2023 kondigde Qlik Microsoft Fabric-connectoren en een Insight Advisor-chatbot aan die is geïntegreerd met Microsoft Teams. Qlik bracht ook AWS Bedrock-connectoren uit. In januari 2024 nam Qlik Kyndi over, een platform voor NLP, zoekopdrachten en generatieve AI.

Sterke punten

End-to-end data en analytics: Qlik blijft zijn datafundament verbeteren door de overname van Talend en de formidabele dataintegratie daarvan. Voeg daarbij een aanzienlijke sprong voorwaarts in datascience-integratie en een eersteklas positie in LLM-integratie, en het is duidelijk dat Qlik een krachtige data-tot-besluit workflow heeft gecreëerd voor enterprise developers en analisten.

Herwonnen markterkenning: Qlik heeft zich in de schijnwerpers weten te plaatsen door opmerkelijke strategische overnames, met name de overname van Talend voor dataintegratie. Qlik behoort tot de top vijf bedrijven qua omzet voor zowel ABI-platforms als dataintegratietools.

Cloud- en applicatie-agnostisch: Qlik wordt aangeboden als een dienst over alle grote clouds, inclusief Alibaba Cloud. Het heeft ook integratie met veel grote enterprise cloud-applicaties. Qlik kan een comfortabele keuze zijn voor organisaties met multicloud-implementaties met een breed scala aan enterprise-applicaties.

Aandachtspunten

Gebrek aan momentum in de analytics-markt: Qlik's vooruitgang als een populair analytics-platform lijkt te zijn vertraagd, met het verlies van marktaandeel in de afgelopen jaren. Het moet nog blijken of de recente overname van Talend en de focus op het uitbreiden van AI-mogelijkheden deze trend zullen omkeren.

Ontbreekt een cloud- of applicatie-ecosysteem: Veel kopers geven de voorkeur aan tools die goed integreren met het D&A-ecosysteem van hun bedrijfsapplicatie of cloudplatformprovider, boven tools met unieke functies. Ondanks zijn cloud-agnostische aanpak en samenwerkingen, beperkt het ontbreken van een clouddiensteninfrastructuur of bedrijfsapplicaties (bijv. CRM/ERP) de verkoopstrategie van Qlik voor enterprise-klanten.

Bekijk hier het volledige rapport

Ben je benieuwd naar het volledige rapport met onder meer inzichten over Microsof

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico