Program! Check the free webinars or register for Courses You can always look back via recorded webinars

Scroll

Qlik World 2023

When in Vegas…

Na een afwezigheid van 3 jaar heeft Qlik haar 30-jarige verjaardag gevierd in het bijzijn van 2000 partners en klanten, en wel in Fabulous Las Vegas! Wij waren erbij en hebben een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Contact us

When in Vegas…

Las Vegas staat natuurlijk bekend om zijn extravagante hotels en casino’s. Het is de grootste stad van de Amerikaanse staat Nevada en al vanaf grote afstand herkenbaar vanuit de omliggende woestijn.
Na een wandeling over de bekende strip, wat ‘sight seeing’ in de verschillende resorts en een vaartocht door Venetië mocht een bezoekje aan het bekende welkomst bord natuurlijk niet ontbreken.

Qlik to be Certain

Qlik CEO Mike Capone trapt het event het Mandalay Bay conference center af door de uitdagingen en kansen te belichten die data experts in alle organisaties tegenkomen. Bedrijven kijken nu meer dan ooit naar data om zekerheid te vinden in een wereld van onzekerheid!

Moving to the Cloud

Een grote rol was weggelegd voor het Qlik Cloud Platform, dat zowel analytics als data integration en reporting faciliteert en waar alle nieuwe ontwikkelingen het eerst zullen worden gepubliceerd. Een breed scala aan tooling is beschikbaar om te analyseren of een bestaande Qlik Sense omgeving klaar is voor de cloud. Qlik Cloud Analytics is gebouwd op dezelfde engines met hetzelfde associatieve model en analyse mogelijkheden als Qlik Sense Client Managed.

Meer hierover lees je in dit blog .

Data Integration

Met Qlik Data Integration (QDI) heeft Qlik een volwassen data management product in huis dat uitblinkt in zijn vermogen om complexe gegevens integratieproblemen op te lossen en grote hoeveelheden gegevens snel en nauwkeurig te verwerken. QDI stelt gebruikers in staat om gegevensintegratie te stroomlijnen en workflows te automatiseren, waardoor organisaties effectief kunnen omgaan met hun gegevensbehoeften en betere inzichten kunnen genereren uit hun gegevens.

Overname van Talend

Qlik werkt aan een volledig end-to-end data platform, waarin Qlik Data Integration een hoofdrol speelt. Met de overname van Talend worden er wederom grote stappen in de juiste richting gezet. Talend ontwikkelt oplossingen voor het structureren en integreren van data, welke bekend staat als Data Fabric. Hiermee kunnen gegevens uit diverse bronnen worden ontsloten en worden ingezien. Het is een low-code platform dat data integratie, kwaliteit en governance combineert.

Roadmap

James Fisher (Chief Product Officer) heeft het podium beklommen om enerzijds terug te blikken op de groei van het Qlik portfolio (wie kent er QlikView 2 nog?), en daarnaast vooruit te kijken naar wat er nog op de rol staat. Zo kunnen we verbeteringen verwacht in de AutoML prestaties, data voorbereiding en de insight advisor. Maar wat dacht je van de integratie van ChatGPT om de juiste syntax van een meting voor je uit te vogelen?

Visual improvement

Ook visueel kunnen we op korte termijn weer nieuwe dingen verwachten. De nieuwe filtervakken zijn al gelanceerd op Qlik Cloud, en deze worden binnenkort aangevuld met nieuwe tabellen en draaitabellen.

Data Afterhours

Het grootste Qlik evenement van het jaar werd met een gezellige borrel afgesloten in het Allegiant stadium. Nadat we het stadion vanuit alle hoeken hadden bekeken, nog even een balletje hebben gegooid, en een potje tafelvoetbal was QlikWorld 2023 helaas ten einde.

We hebben genoten van alle interessante presentaties, warme contacten en uiteraard Fabulous Las Vegas!

Qlik Cloud World
CONTACT

Neem contact op!

Wil je meer weten over Qlik Cloud? Neem dan vandaag nog contact op. We praten je graag bij over al het nieuws.

Naam

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico