Het Deventer Ziekenhuis speelt als middelgroot ziekenhuis een belangrijke rol in de regio Salland. In het ziekenhuis staan snelle toegang, kwaliteit, veiligheid, vertrouwen en persoonlijke aandacht centraal. Er werken ongeveer 2500 mensen. Het ziekenhuis telt 267 bedden in de kliniek, 73 bedden voor dagbehandeling en 12 bedden op Intensive Care (IC).
Belangrijk in de regio Salland
Deventer Ziekenhuis
De juiste informatie, op de juiste tijd, bij de juiste stakeholders
Het ziekenhuis werkt met software van o.a. AFAS Profit, HIX, MedEye en Vidaví. Met andere woorden, een grote diversiteit aan informatiebronnen over FTE inzet, productie, protocollen en finance. Voor de afdeling Finance, Control & Informatie (FC&I) een hele kluif om deze data te transformeren tot bruikbare managementinformatie. Mark Klein Koerkamp, verantwoordelijk voor de afdeling FC&I: “Toen ik hier drie jaar geleden binnenkwam, concludeerde ik dat de managementinformatie die wij leverden aan de magere kant was.
Qlik Sense verspreidt zich als een olievlek over de organisatie
"Het is onze doelstelling om alle Excel-rapportages te vervangen door Qlik Sense, wat resulteert in één bron van de waarheid voor het hele ziekenhuis.”
Enerzijds zag ik een team dat enorm trots was op hun net geleverde prestatie, het ontsluiten van de data met een datawarehouse. Anderzijds zag ik dat er weinig communicatie was met onze interne klanten, en zij eigenlijk niet goed wisten waar we mee bezig waren. Dit heeft me doen besluiten dat het tijdig leveren van relevante managementinformatie aan de juiste stakeholders één van mijn eerste speerpunten zou worden in mijn nieuwe functie.”
Voor het leveren van deze managementinformatie koos Mark Klein Koerkamp voor een gestructureerde aanpak. Digitaal adviesbureau ilionx is gevraagd om een analyse te maken van de huidige stand van zaken en een plan te schrijven voor waar het ziekenhuis over 3 jaar kon staan.
Mark Klein Koerkamp: “Onze informatie, zoals die vanuit de bronnen in ons datawarehouse staat, was prima. Het probleem zat hem in de front-end. De data kon, op basis van selfservice, niet op een visuele manier inzichtelijk gemaakt worden voor de gebruiker. Platte data in kruistabellen nodigt gewoonweg niet uit om verder te (onder)zoeken.”
Download hele case
Wil je meer weten over hoe Deventer Ziekenhuis hun managementinformatie op een visuele manier zichtbaar hebben gemaakt en hoe ze de samenwerking tussen verschillende afdelingen hebben verbeterd? Download dan de volledige case.