Ontwikkelingen in Qlik platformen
Met Qlik platformen kunnen mensen in je organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Zij bieden een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van maakt. Hierin bieden zij platformen aan die helpen bij het transformeren van de manier waarop organisaties gegevens gebruiken voor besluitvorming en inzicht. Welke ontwikkelingen hebben deze platformen meegemaakt?
Qlik door de jaren heen
Ruim 30 jaar geleden werd Qlik opgericht in Lund, Zweden. Haar eerste product, QuikView (nu QlikView genaamd), werd gemaakt om gebruikers gedetailleerde data te laten onttrekken uit verschillende systemen. Daarna heeft Qlik door de jaren heen een ontwikkeling gemaakt in haar verschillende platformen, waarin zij op het gebied van gegevensvisualisatie, dataverkenning en business intelligence populair zijn in verschillende sectoren. Maar hoe navigeer je door deze wirwar aan data en welke ontwikkelingen hebben zij doorgemaakt? In deze blog leggen wij de (voornaamste) verschillen uit tussen QlikView, Qlik Sense en Qlik Cloud en leggen wij uit waarom Qlik Cloud het meest complete platform is voor jouw organisatie.
Qlik Cloud
Maar laten we het nu hebben over de volgende stap in dit evolutionaire traject: Qlik Cloud, een platform dat de mogelijkheden van QlikView en Qlik Sense naar een hoger niveau tilt. Als cloud-gebaseerd platform stelt Qlik Cloud gebruikers in staat om hun Qlik Sense-apps en dashboards in de cloud te hosten en te delen. Dit maakt samenwerking aan data-analyseprojecten mogelijk zonder dat lokale infrastructuur nodig is. Qlik Cloud heeft hierin dus als doel toegankelijkheid en samenwerking te vergemakkelijken.
Het voordeel van data hosting en delen met Qlik Cloud
Het belangrijkste verschil tussen Qlik Sense en Qlik Cloud ligt voornamelijk in de toepassing en functionaliteit. Qlik Sense is de gegevensanalyse- en visualisatietool, terwijl Qlik Cloud een cloudgebaseerd platform is voor het hosten en delen van Qlik Sense-apps en dashboards. Met behulp van Qlik Sense kun je actief gegevens analyseren en visualisaties maken, terwijl Qlik Cloud bedoeld is om samenwerking en distributie van Qlik Sense-applicaties te vergemakkelijken. Oftewel, Qlik Cloud is een alles-in-één platform wat alle mogelijkheden en functionaliteiten biedt wat een gebruiker maar kan wensen.
Conclusie
We kunnen concluderen dat elke versie van Qlik haar functionaliteiten verder uitbreidt. In QlikView ligt de focus voornamelijk op associatieve gegevensmodellering, waarbij er beperkte flexibiliteit is bij het creëren van visualisaties, iets wat juist wél aanwezig is in Qlik Sense, maar voornamelijk in Qlik Cloud. Hierdoor is het platform van Qlik Cloud flexibeler en gebruiksvriendelijker. Dus voor wie alle functies wil ervaren die Qlik te bieden heeft, kiest altijd voor Qlik Cloud. Hiermee host en deel je jouw Qlik-apps en dashboards, waardoor samenwerking en toegankelijkheid enorm verbeterd worden. Qlik Cloud is een echte gamechanger op het gebied van data-analyse!
Benieuwd geworden naar Qlik Cloud? Klik op de button hieronder en probeer het nu 30 dagen gratis!
Contact
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Qlik Cloud en hoe deze bij jouw organisatie past? Neem dan contact op met onze expert en laat je informeren!
